Grillázs

Grillázs

Grillázs

Hozzávalók:
30 dkg cukor
10 dkg darált dió

Elkészítés:
Tepsibe (vagy sütőlapra) sütőpapírt fektettem.
Teflonos serpenyőbe 30 dkg cukrot öntöttem, egyenletes rétegűre ráztam, majd közepes lángot gyújtottam alatta. Anélkül, hogy kevertem volna, megvártam, míg olaj-állagúra olvadt. Amikor már csak kevés szemcse volt látható a közepén, fakanállal kevertem rajta. Akkor volt kész, amikor világosbarna, gyanta színűvé vált (óvatosan, nehogy megégjen).
Ekkor lehúztam a tűzről, majd hozzáöntöttem a darált diót, és alaposan elkevertem.
Kiöntöttem a sütőpapírra, elegyengettem a kívánt vastagságúra, majd hagytam meghűlni-dermedni (1 órán belül).
Darabokra törve ropogtatható, vagy egy vastagabb nylonzacskóba öntve klopfolóval felaprítva használható fel pl. tortákhoz, süteményekhez.

Grillázs

Tipp: ha nem elegendő a forró víz, hogy a megkötött karamellt kimosd a serpenyőből, és/vagy a fakanaladra is rádermedt engedd fel a serpenyőt vízzel, és forrald fel, így már könnyen kimoshatóvá válik.

(a recept forrása: nosalty.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*