Gulyásleves

Gulyásleves

Ezt a levest nálunk előző nap rendszerint a sertéspörkölt előzi meg, valamilyen tésztafélés körettel.
Szándékosan annyi pörköltet készítek, hogy ami nem fogy el, abból másnap gulyásleves lehessen.

Gulyásleves

Hozzávalók (kb. 3 literhez):
2-3 adag kész sertéspörkölt (elkészítés itt)
2 szál répa
4 közepes krumpli
1 közepes vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő/só
fél kávéskanál őrölt köménymag
csipet bors
1-2 babérlevél
1 kávéskanál majoranna

Elkészítés:
A pörköltet egy fazékban felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, majd felforralom.
Ekkor hozzáadom az időközben megtisztított és apróra vágott sárgarépát, a kockázott krumplit. A vöröshagymát megtisztítva és egészben, a fokhagymát pucolva és gerezdjeire szedve teszem a levesbe. A majorannát csak közvetlenül a lekapcsolás előtt, egyébként a fűszereket is ekkor adom hozzá. Újraforrás után lassú tűzön addig főzöm, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Tányérokba adagolom, az egész hagymát és babérlevele(ke)t eltávolítom.

Friss, ropogós kenyérrel esszük.
Az előző este a mélyhűtőből kivett és kiolvadt már készen eltett, maradék pörkölthús is nagyon jó alapja a gulyáslevesnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*