Gyömbéres sütőtök-krémleves

Gyömbéres sütőtök-krémleves – finomra fűszerezve


Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
1 szál póréhagyma
5 db krumpli
erőleveskocka
gyömbér

bors
250 ml főzőtejszín
reszelt sajt
pirítós kenyér

Elkészítés:
A sütőtök és krumplik héját levágom, megmosom, kockázom. A pórét megtisztítom, felkarikázom. Valamennyit egy fazékba teszem, és felöntöm kb. 2 liter vízzel. Amikor a víz felforr, hozzáadok 4 db erőleves kockát és fedő alatt, kis lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm.
Ekkor 20-25 kocka főtt krumplit szűrőkanállal kiemelek, a többit botmixerezem, közben a tejszínt is hozzáöntöm. Sózom, borsozom, gyömbérrel ízesítem. Visszateszem a krumpli-kockákat, majd forralok rajta egyet.
Reszelt sajtra szedve, (kockázott) pirítóssal (ill. igény esetére a fűszereket is odakészítve) tálalom.

(forrás: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*