Gyors barackos süti

Gyors barackos süti – 10 perc előkészítés, 30 perc sütés és kész!

Gyors barackos süti

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
14 dkg kefír/natúr joghurt
4 tojás
3 dl étolaj
+ gyümölcs (pl. 4 nagy, vagy egy doboz konzerv őszibarack)

Elkészítés:
Kimértem és elkevertem a száraz hozzávalókat, belereszeltem az alaposan megmosott citrom héját, majd a natúr joghurttal, tojással és az apránként adagolt étolajjal jól összedolgoztam.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
A közepes méretű tepsimet zsiradékkal kikentem, zsemlemorzsával hintettem, majd a tésztát beleöntve elegyengettem.
A barackokat kisebb darabokra vágtam és egyenletesen a tepsibe szórtam, a tenyeremmel kissé a masszába nyomkodtam.
30-35 perc alatt készre sütöttem (a közepébe villát szúrva ellenőriztem).
Kicsit pihentettem, majd felszeleteltem, porcukorral hintve kínáltam.

Lehetőség szerint variálható a gyümölcs, de akár dió vagy mandulapehely is kerülhet helyette bele.
Én egy-egy teáskanál vanília aromával és őrölt fahéjjal tovább finomítottam, ami az eredeti receptben nem szerepelt.

(forrás: nosalty.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*