Hagyma-krémleves

Hagyma-krémleves – akár pirítós kenyérrel, akár leves-gyönggyel, akár 2 tányérral, megkóstolva mindkettővel

 
Hozzávalók:
1 póréhagyma
2 nagy vöröshagyma
1 zöldségleveskocka

bors
3-4 dl tejszín

Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, majd olívaolajon egy 3 literes fazékban üvegesre dinsztelem. Ekkor rámorzsolom a leveskockát, sózom, borsozom, és felöntöm vízzel (kb. 1,5 l).
Amikor a hagymák már szétmállanak, pótolom az elforrt vizet, ha újra felforrt, lehúzom a tűzről, és egy botmixerrel óvatosan krémesítem, majd a tejszínt hozzáöntve még egyet rottyantok rajta. Ha szükséges, még sózom.

Tálaláskor a pirítósra füstölt sajtkrémet kenek, melyet mellé, vagy a levesbe aprítva adom, ill. igény szerint leves-gyöngyöt kínálok. Borsot és finomra vágott snidlinget szórok még rá.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*