Hurka, kolbász sütése

Hurka, kolbász sütése – hogy otthon is finom legyen

Szeretem, ha a fagyasztóban mindig van hurka és kolbász, mert annyi szálat veszek elő, amennyire szükség van, ill. anélkül lehet elkészíteni, hogy különösebb teendő lenne vele. Elég a körettel és esetleg desszerttel foglalkozni.

Elkészítés:
Akár friss, akár fagyasztott, kb. 50 perc alatt készül el. Hőálló üvegtálban, vagy ha nagyobb az adag, a sütőm tepsijében rendezem el. (A fagyasztott is mehet kiengedés nélkül.)
Ha friss, kb. 1 dl étolajat, ha fagyasztott, kb. ugyanennyi vizet öntök alá, hogy ne süljön le.
180 fokra előmelegített sütőbe tolom.

Az sem ritka, hogy a puha, friss kenyeret kívánjuk hozzá leginkább, így még azzal sincs teendő. Egy rohanós hétköznapi vacsorának is tökéletes, amikor van elég tennivaló a vacsora készítésén kívül.

.

Egy Hozzászólás ehhez Hurka, kolbász sütése

  1. Csillag Bea szerint:

    Kedvencem a hurka és a kolbász.
    Nálunk tegnap is az volt. Mindenfajta parasztkaját nagyon szeretek.
    Én a kolbászáruházban szoktam venni.
    Tepsis krumplival a legjobb 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*