Kardamomos sárgadinnye-krémleves

Kardamomos sárgadinnye-krémleves

Kardamomos sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók (2-3 adag):
70 dekás sárgadinnye
2,5 dl víz
2 evőkanál natúr joghurt (v. sűrűbb tejszín)
1 egész zöld kardamom magjai frissen összetörve (v. 1/3 kávéskanál őrölt)
1 evőkanál méz (v. ízlés szerint)

Elkészítés:
A dinnyét megmostam, kettévágtam, a magokat kikanalaztam, gerezdekre vágva lehéjaztam, majd felkockáztam. Lábasba szórva felöntöttem vízzel, forráskor a tűzről lehúztam, beleszórtam a kardamomot, botmixerrel pépesítettem, a joghurttal, mézzel ízesítettem, visszatéve a láng fölé még egyet rottyantottam.
Hűtve, menta v. citromfű ágacskával díszítve tálaltam.
Ha szeretnél dinnye-darabokkal is találkozni a krémlevesben, akkor legyen nagyobb a dinnye, hogy elkészültekor még tudj hozzá adni!

(forrás: nosalty.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*