Kenyérrudacskák

Kenyérrudacskák – amikor kifogytam a kenyérből, és gyors megoldást kerestem

KenyérrudacskákHozzávalók (12 db, kb. 6 dekás rudacskához):
45 dkg liszt + a tepsi szórásához
1 csomag szárított élesztő (nálam expressz)
1,5 teáskanál só
2,5 dl langyos víz
olívaolaj
durva szemcsés só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A liszthez élesztőt, sót és langyos vizet kevertem, majd 10 percig gyúrtam (ezúttal a gépem dagasztószára dolgozott helyettem).
Először 12 db egyforma gombócot…

Kenyérrudacskák…majd a gombócokból a kezem között rudakat formáltam. A felét megtekerve fektettem egy kilisztezett tepsibe, nagyjából 4 centire egymástól.
Megkentem a tetejüket olívaolajjal, megszórtam durva szemcsés sóval, hintettem frissen őrölt borssal (elhagyható, vagy mással variálható).

Kenyérrudacskák200 fokra melegített és légkeveréses funkcióra kapcsolt sütőbe toltam 20 (esetleg 25 percre), míg aranybarnára sültek.

KenyérrudacskákMegcsavarva, vagy csak simán, durva szemcsés sóval, frissen őrölt borssal hintve, vagy csak natúron is isteni!

Tipp:
Ha nem expressz az élesztő, akkor a rudacskák felé eső oldalán olajjal kent folpack fóliával beborítva ajánlatos a kb. fél óra alatti duplájára kelesztés.

(recept forrása: Lorraine Pascal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*