Kinder tejszelet-torta

Kinder tejszelet-torta – kicsi fiam szülinapjára

Kinder tejszelet-torta

Hozzávalók:
tészta:
4 tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál víz
krém:
1 tubus sűrített tej
2 dl habtejszín
2 teáskanál zselatinpor
teteje:
10 dkg étcsokoládé (én két táblával készítettem, de úgy picit vastag lett)
10 dkg fehércsoki
1 evőkanál olaj
hurkapálca, fogvájó

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra. A szív formájú csatos tortaformámat kivajaztam, kiliszteztem, de készülhet kisebb méretű tepsiben is.

A 4 tojás sárgáját a többi összetevővel alaposan elkevertem, majd a habbá vert tojásfehérjét is gyengéden hozzáforgattam. Beleöntöttem a formába és 20-25 perc alatt (míg a sütő ajtaját nem nyitogattam, hogy ne essen össze) megsütöttem. Az oldalát lepattintva hagytam lehűlni.

A sűrített tejet lassú tűzön kevergetve karamellizáltam, majd a lángot elzártam alatta, hogy langyosra hűlhessen. Ekkor hozzáadtam a 6 evőkanál vízben feloldott zselatinport.
A 24 órát hűtőben (vagy fél órát mélyhűtőben) tartott dobozos habtejszínt robotgéppel verni kezdtem, a vége felé a sűrített tejet hozzácsorgattam, amivel keményre vertem.

A tésztát egy recés kenyérvágó késsel félbevágtam. (Nekem egy kicsit íves lett a teteje, úgy döntöttem, hogy az egyenesebb alja került felülre.)
Egy kis lábasban vizet forraltam, amit lefedtem egy üvegtállal, ebbe daraboltam az étcsokit. Amíg magától olvadt, megkentem a krémmel a tésztát, elhagyva kb. 2 centit a szélétől, hogy miután a tetejét ráraktam, egyenletesre nyomkodhassam a krémet a torta pereméig. Rácsatoltam a csatos keretet. A habverővel elkevert étcsokit (amibe ha szükséges volt, kevés étolajat is csorgattam) ráöntöttem a torta közepére, majd egy lapáttal elsimítottam rajta.
Elmosva az üvegtálat a fehér csokit is felolvasztottam, és amíg még folyékony volt az étcsoki is, mintát „rajzoltam” bele (jelen esetben 2 csík szív-forma lett). Én türelmetlen voltam, így a fehércsoki nem csorgott olyan szépen, de lehet egészen vékony csíkokat is rajzolni (akár nylon-zacskóba töltve, és a sarkán kis lyukat kivágva).
Egy hurkapálca hegyes végével a közepe felől kifelé húzgáltam csíkokat, így lett különleges mintázata a csokimáznak, amit végül hűtőben dermesztettem keményre.
Tálalás előtt egy késsel nyúltam a csoki és a tortaforma oldala közé, amit lecsatoltam róla.

A családnak különösen a „dizájn” tetszett.

(recept forrása: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*