Köményes tepsis-krumpli

Köményes tepsis-krumpli – az egyik legjobb dolog, ami a burgonyával történhet!

Köményes tepsis-krumpli

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 teáskanál egész köménymag
3 dl húsleves alaplé (akár 1 leveskockából)
10 dkg vaj
2 csapott evőkanál ételízesítő
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.

A krumplit megtisztítottam, vastagabb szeletekre vágtam, egy tepsi aljára egymáson kissé takarásba rendeztem, és megszórtam köménymaggal. Meglocsoltam a húsleves, 10 dkg vaj, az ételízesítő és a préselt fokhagymák egyvelegével, majd a forró sütőben addig sütöttem, amíg a tetején piros kéreg lett.

A tejfölt sóztam, és felaprított bazsalikommal ízesítettem, tálalásig hűtőben tároltam.

Esetleg egy kevés tejszínnel is meg lehet osztani a húsalaplé 3 decijét, és akkor nem feltétlenül kell mellé a tejföl.

Leírhatatlanul finom, muszáj megkóstolni, vendégvárásra kifejezetten ajánlom elkápráztatásul!

Ajánlom az almán és fehérborban párolt rozmaringos pulykacsíkok mellé!

Almán és fehérborban párolt rozmaringos pulykacsíkok köményes tepsis krumplival, bazsalikomos tejföllel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*