Könnyű kevert túrós süti

Könnyű kevert túrós süti

Kapott egy második esélyt ez a recept, de még egyszerűbbé tettem.
Első alkalommal ugyanis az eredeti receptben leírtak szerint az egyébként is viszonylag híg tészta egyik felére kellett kanalazni a szintén hígnak mondható túrótölteléket, majd be kellett fedni a tészta másik felével, de az állagokból adódó bénázás miatt egyrészt nem voltam megelégedve a látvánnyal (az alsó réteg vékonyra sikeredett), másrészt az isteni finom sütiszél mellett a belső részek alja nyerses maradt (ez meg kiküszöbölhető lett volna egy nagyobb sütőedénnyel)…
Szóval itt a tuti leírás, amit kipróbálni kezdőknek is bátran ajánlok!

Könnyű kevert túrós süti

Hozzávalók:
4 tojás
35 dkg cukor
1 vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg puha vaj
2 dl tej
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A sütőmet 180 fokra és légkeveréses funkcióra kapcsoltam.

A felütött tojásokat és a cukrokat egy nagyméretű keverőtálban habverővel alaposan elkevertem. Hozzáadtam a vajat, majd folyamatos keverés mellett felváltva adagoltam bele a sütőporral elkevert lisztet és a kimért tejet. Ekkor belefordítottam a villával áttört túrót és belereszeltem az alaposan megmosott citrom héját is.
A már homogén masszát a méretes sütőpapírral kibélelt sütőtepsimbe öntöttem, majd 35-40 percre a sütőbe toltam.
A közepébe szúrt hústű/fogvájó/villa segítségével ellenőriztem, hogy mikor sült át mindenütt, és mivel nem maradt a tésztából az eszközön, így késznek ítéltem.

Hűlni hagytam, felszeleteltem, porcukorral hintettem, a gyerekek pedig olyan mennyiségben (és a játék közepette mintegy mellékesen) ették, mintha legalábbis egy szelet pusztakenyér lett volna a kezükben…

Ha akad robotgép a háznál, akkor kezdettől lehet azzal keverni, úgy pedig a túrót sem fontos áttörni villával, és a készítővel is kíméletesebb.

(eredeti recept: webcukraszda.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*