Krémsajtos brokkolileves pirított zsemlekockákkal

Krémsajtos brokkolileves pirított zsemlekockákkal

Krémsajtos brokkolileves pirított zsemlekockákkal

Hozzávalók:
50 dkg friss brokkoli
2 zöldségleveskocka
2 tömlős sajt (akár füstölt)

bors
reszelt szerecsendió
20 dkg szeletelt bacon
3-4 szelet kenyér
1 evőkanál olaj
3 g fokhagyma
reszelt parmezán (vagy egyéb sajt)

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedtem. Torzsájának végét levágtam, krumplihámozóval kissé megfaragtam, azt is feldaraboltam, majd az egészre másfél liter vizet öntve fedővel letakarva nagy láng fölé tettem. Forráskor belemorzsoltam a leveskockát, majd továbbra is fedő alatt 10 percig közepes lángon főztem. Ekkor lehúzva a tűzről szűrőkanállal néhány rózsát kiemeltem, a többit botmixerrel összeturmixoltam. Hozzányomtam a tömlős sajtokat, már a tűzre visszatéve habverővel simára kevertem. Újraforraltam, kicsit borsoztam, szerecsendióval hintettem, kóstolás után még picit sóztam, majd a tüzet elzártam alatta.

Menet közben a bacont 1 centis csíkokra vágtam, egy magasabb falú serpenyőben kisütöttem a zsírját. A pörcöket egy szűrőkanállal tálkába szedtem, félre tettem.
1,5-2 centis kockákra vágtam a kenyérszeleteket. Megtisztítottam a fokhagymagerezdeket.
A szalonna visszamaradt zsíradékát pótoltam olajjal, nem túl forróra melegítettem, benne a préselt fokhagymát megfuttattam (vigyázva, meg ne égjen), majd a kenyérkockákat rárakva, forgatva megpirítottam.

Tálaláskor a levesből a tányérokba mertem, a kiemelt brokkolirózsákat elosztottam, a pirított baconből és a „zsemle”kockákból is szórtam bele, majd kevés parmezánt reszeltem a tetejükre.

Tudj meg többet a parmezánról!

(alaprecept: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*