Krumplistészta virslisalátával

Krumplistészta virslisalátával

Krumplistészta virslisalátávalHozzávalók:
30 dkg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
40-50 dkg fodros kockatészta
olívaolaj

bors
5-6 szál jó minőségű virsli
1,5 evőkanál 20%-os ecet (10%-osból 3)
4 evőkanál cukor

Elkészítés:
Egy közepes fazékban félig vizet engedek, sózom, majd fedő alatt felforralom.
A krumplit megtisztítom, kockára vágom és a vízbe teszem, 20-25 perc alatt puhára főzöm.

Ezalatt elkészítem a salátalét: fél liter hideg vízhez adom a cukrot, fél evőkanál sót, az ecetet, majd a cukor olvadásáig kevergetem.
A vöröshagymát megtisztítom, nagyobb részét felaprítom, kb. 1/3-át karikázom, ez utóbbit a felkarikázott virslikkel együtt a saláta levébe teszem.
A tésztának enyhén sós és löttyintésnyi olajos vizet teszek forrni, majd 10-12 perc alatt (ahogy az utasítás írja) kifőzöm.
Egy magasabb falú serpenyőben vagy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve hozzáadom a fűszerpaprikát

Az időközben megfőtt krumplit áttöröm, a paprikás hagymával elkeverem, ha szükséges, további olajat adok hozzá. Az így kapott krumplis masszát a megfőtt, langyos vízzel leöblített tésztával alaposan összekeverem.

Forrón, borssal hintve, a virslisalátával tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*