Különleges krumplileves

Különleges krumplileves – reszelt répával, dupla sajttal, tejföllel, őrölt gyömbérrel, friss zöldfűszerekkel – nálunk rögtön az eredeti adagot duplázva!

Különleges krumplilevesHozzávalók:
5 dkg vaj
1 nagyobb vöröshagyma
1 nagyobb, vagy 2 kisebb répa
só/ételízesítő
bors
2 dl tejföl
őrölt gyömbér
40 dkg krumpli
1 marék friss bazsalikom (v. 1 teáskanál szárított)
1 kisebb csokor petrezselyem (v. 2 teáskanál szárított)
10 dkg tömlős sajtkrém
15 dkg füstölt trappista

Elkészítés:
Amíg a vaj a fazékban felforrósodott, a vöröshagymát megtisztítottam, felaprítottam, majd rádobtam. Kis lángon párolni kezdem, míg a megtisztított répát a kis lyukú reszelőn lereszeltem. Ezt is a hagymához adtam.

Különleges krumplilevesSóztam, borsoztam, őrölt gyömbérrel hintettem, és időnként átkeverve, közepes lángon együtt pároltam tovább.
A krumplit megtisztítottam, megmostam, felkockáztam.
Közben a hagymás répához adtam a tejfölt, felöntöttem kb. 2-2,5 liter vízzel (mi sűrűn szeretjük a levest). Forráskor hozzáadtam a krumplit, amit kb. 10-15 perc alatt puhára főztem. Ezalatt felaprítottam a leöblített bazsalikomot és petrezselymet az utolsó néhány perecben adtam hozzá. Végül a tömlős sajtot és a lereszelt füstölt trappistát raktam bele, elkevertem, és azonnal tálaltam.

Tudj meg többet a zöldfűszerek tartósításáról!

(a recept forrása: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*