A legegyszerűbb bögrés süti

A legegyszerűbb bögrés süti

Orsika barátnőmtől kaptam ezt a receptet úgy nagyjából 12-13 éve. Az első sütik egyike volt, amit egyáltalán készítettem, és a mai napig is ezt tartom a legegyszerűbbnek.
Elfoglaltaknak, és – mivel elronthatatlan, ezért – kezdőknek (akár gyerekeknek) is ajánlom.
Mivel dió mindig van a fagyasztómban (hála érte anyukámnak és anyósomnak), és a többi hozzávaló is állandó része a készletemnek, ezért szó szerint bármikor az asztalra tudok tenni belőle.

A legegyszerűbb bögrés süti

Hozzávalók:
1 bögre tisztított dió
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
2 tojás
1 bögre tej

Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra és alsó-felső sütési funkcióra.
A megtisztított bögrényi diót konyharuhában klopfolóval összetöröm (vagy egy nagyobb méretű vágódeszkán egy nagy késsel felaprítom), és a többi hozzávalót is egy keverőtálba téve a habverőmmel összekeverem. Az egészet egy közepes tepsibe öntöm.
A viszonylag híg masszát látva aggodalomra nincs ok, sőt, még kikenni/papírozni sem kell a sütőedény alját!
Megvárom, amíg a sütőm eléri a kívánt hőfokot (ugyanis hamarabb elvégzem a fentieket, mint ez megtörténne), és 30 percre betolom. A közepébe szúrt villával lehet ellenőrizni, hogy ott is biztosan megsült: ha tisztán húzzuk ki, kivehető a sütőből.
Néhány perc pihentetés után felszeletelem. Mivel elég édes, még porcukorral sem kell szórni.
Egy bögre tejjel a legfinomabb… és megunhatatlan! Ráadásul ez az egyik olyan süti, aminek a széle hamarabb fogy el, mint a belső szeletek…

Egyik gyerek-reakció a sok közül: „Nyam, nyam, nyam… hű de finom!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*