Legényfogó leves

Legényfogó leves

Korábban ezt a savanykás ízt csak étteremben éreztem. Nagyon örülök, hogy már itthon is bármikor elkészíthetem, ráadásul nagyon egyszerűen.

Hozzávalók:
étolaj
1 nagyobb vöröshagyma
15 dkg leveszöldség
20 dkg gomba
40 dkg csirkemell

bors
10 dkg borsó
20 dkg csirkemáj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél citrom leve

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a hasábolt leveszöldséget. 5 percig együtt párolom, majd beleteszem a kisebb csíkokra vágott csirkehúst és a szeletelt gombát. A hús fehéredéséig időnként megkeverve fedő alatt tovább párolom. Sózom (közel egy csapott evőkanálnyit teszek bele), borsozom, majd felöntöm 2 l vízzel. Amikor a hús félig puhult belerakom a májat is kisebb darabokban. Amikor már a répa is majdnem puha, belerakom borsót, és kb. 10 perc múlva – ha már a borsó is kész –, hozzáöntöm a tejszín-tejföl-citromlé elegyét. (Először a levesből merek át 1-2 szedőkanállal, hogy ne csapódjon ki, csak úgy öntöm bele.)
Petrezselyemmel meghintve tálalom.

Isteni finom, nagyon szeretjük.

(eredeti recept: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*