Márványos brownie

Márványos brownie

Márványos brownieHozzávalók:
barna:
22 dkg étcsoki (nekem csak 20 volt, nem pótoltam)
25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
10 dkg liszt
csipet só
fehér:
50 dkg mascarpone
2 tojás
10 dkg cukor
vanília kivonat (nálam 1 teáskanál aroma)

Elkészítés:
Egy kevés vízzel felöntött lábas tetejére helyeztem a rá illeszkedő üvegtálamat. Beletörtem a csokit, hozzámértem a vajat, és hagytam, hogy felolvadjanak.
Addig a mascarponéhoz kevertem a 2 tojást, a cukrot és vanília aromát, majd a hűtőbe tettem.
A felolvadt vajas csokit hidegre tettem hűlni.
Bekapcsoltam 160 fokra és légkeveréses funkcióra a sütőt előmelegedni.
A csokihoz adtam a cukrot, majd egyenként beleütve és habverővel elkeverve a tojásokat. A lisztet és sót is hozzámértem.
A 21×34 centis hőálló sütőtálamba sütőpapírt fektettem.
A barna massza 2/3-át eloszlattam az alján. A tetejére folyattam a mascarponés masszát, végül a csokis keverék maradékát eresztettem rá. Villával hullámos vonalakat húzva tettem márványossá.
Éppen 30 percig sütöttem.
(Legközelebb maradok az alsó-felső sütésnél, hogy egyenletes maradjon a teteje.)

A tálból a papírnál fogva kiemeltem. Hűlést követően szeleteltem.
Látszatra nem nagy mennyiség, de a brownie tömörségénél fogva laktató, amit a könnyű mascarpone krém sem tud befolyásolni.
1-2 kocka egyszerre elegendő is lehet belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*