Márványos mini-sajttorták

Márványos mini-sajttorták

Márványos mini-sajtorták

Hozzávalók (kb. 24 db-hoz):
alap:
24 dkg darált háztartási keksz
10 dkg olvasztott vaj
4 evőkanál cukor
krém:
50 dkg mascarpone sajt
4 tojás
4 evőkanál tejföl
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg fehércsoki
15 dkg pillecukor
díszítés:
10 dkg málna (vagy eper, áfonya, szeder, ribizli, stb.)
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
(Friss híján a fagyasztott gyümölcsöt szobahőmérsékleten hagytam kiengedni.)
A kekszet a cukorral, vajjal elkevertem, majd 1-1 evőkanalanként a kipapírozott muffinsütőbe adagoltam. Egy kis pohár egyenes aljával alaposan lenyomkodtam.
A csokit üvegtálba törtem, majd kevés forrásban lévő víz fölé téve a gőzben hagytam magától felolvadni, végül habverővel elkevertem. Félre téve egy másik edényben 2 evőkanál vízzel a pillecukrokat is folyékonnyá melegítettem a gőz felett.
Amíg ezekkel elkészültem, robotgéppel alaposan elkevertem a mascarponét, tojást, vaníliás cukrot, tejfölt, majd hozzáadtam a pillecukrot és végül a fehércsokit is.
Bekapcsoltam a sütőt 170 fokra és alsó-felső sütésre.
A krémet közel színültig csorgattam a kapszlikba.
A málnát szitán áttörtem, az így kapott lében keveréssel feloldottam a cukrot.
Egy teáskanálnyit csorgattam a krémek tetejére, majd mielőtt még a belsejébe süllyedt volna, rögtön márványosra is kevertem egy fogpiszkáló segítségével.
Óvatosan a sütőbe tolva (2 adagban) addig sütöttem, míg a sütik teteje felpúposodott (ami később lelankadt). Nagyjából a 12. perctől figyeltem, megelőzve, hogy kirepedjen. Ekkor kivettem, hagytam kihűlni, majd 1-2 órán keresztül még a hűtőben dermesztettem.

Elmondható, hogy ezúttal is az eredeti recept dupláját készítettem.
Legközelebb az egyik szülinapra, a 26 centis kapcsos formámban fogom megsütni ugyanezekkel a paraméterekkel. Akkor talán a sütés ideje fog növekedni valamennyit.
Azóta ez a változat is elkészült, így is érdemes kipróbálni:

Pillecukros mascarpone-torta kekszalappal

Pillecukros mascarpone-torta kekszalappal

(a recept forrása: tucsokbogar.blogspot.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*