Mazsolás gesztenyekrémmel töltött, baconba tekert pulykamell, virágáruslány körettel

Mazsolás gesztenyekrémmel töltött, baconba tekert pulykamell, virágáruslány körettel

A gesztenye, pulyka, bacon, a szerecsendiós tejszínes krumplipüré és a vajban párolt zöldségek egyenként is a kedvenceink… Előkelőségüket összeadva csodás szinergia jött létre ennél a receptnél!

Mazsolás gesztenyekrémmel töltött, baconba tekert pulykamellHozzávalók:
Húshoz:
70 dkg pulykamell-filé

bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 evőkanál mazsola
12 vékony baconszelet
olaj
Körethez:
70 dkg krumpli

bors
szerecsendió
fokhagyma-granulátum
10 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
15-15 dkg sárgarépa, zöldbab, borsó

Elkészítés:
A püréhez enyhén sós vizet tettem forrni. Amíg a megtisztított, kockára vágott krumpli puhára főtt, a pulykát leszárítottam, 4 szeletre vágtam. A szeletek vastagságát majdnem teljesen kettévágtam, hogy mint egy könyv, kinyithatók legyenek. Mindkét oldalukat sóztam, borsoztam.
Bekapcsoltam a sütőt 180 fokra és légkeveréses funkcióra.
A gesztenyemasszát villával összetörtem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a mazsolát, alaposan összekevertem, (kóstoltam) és a pulykahúsokon eloszlattam, szétkentem.
A hússzeleteket szorosan feltekertem, majd 3-3 baconnal betekertem.
A roládokat tepsibe tettem, meglocsoltam kb. fél dl olajjal és 25-30 perc alatt pirosra sütöttem.
A mirelit zöldbabot, borsót sós vízben roppanósra főztem, leszűrve 5 dkg vajon összepirítottam, sóztam. Mivel e fogással egy időben éppen húslevest is készítettem, bevallom, az egyszerűség kedvéért a főtt répát ezúttal onnan csentem el és vágtam méretre (3-4 centisekre, mint a babot, és gyufaszál vékonyságúakra). Cserébe a borsóból tettem a húslevesembe is… Ha nem így lett volna, akkor ugyanúgy, sós vízben főztem volna elő és forgattam volna össze a borsóval, babbal.
A krumplit leszűrtem, krumplinyomóval összetörtem, 5 dkg vajat hozzáadtam, sóztam, borsoztam, szerecsendióval, fokhagyma-granulátummal ízesítettem, a tejszínnel finomítottam.
A püréből csillagcsöves habzsákba tettem és a tányérokra nyomtam belőle 2-2 db 6-8 centi átmérőjű kört, amikbe beleállítottam a répából, babból, és tettem még rá a borsóból.
A húsokat a sütőből kivéve deszkára emeltem, felszeleteltem és a köretek mellé raktam. A pecsenyelével locsoltam.

Nagyon-nagyon finom, simán ünnepi ételként is helyt áll. Ha maradna belőle, másnap akár hidegen is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*