Mazsolás-joghurtos lilakáposzta

Mazsolás-joghurtos lilakáposzta

Jó alternatíva egy egészséges köretre, vagy kiváltani pl. a savanyúságot sültek mellett.

Mazsolás-joghurtos lilakáposztaHozzávalók:
1/4 (kb. 25 dkg) lilakáposzta
1 nagy fej lilahagyma
1 chili-paprika (én elhagytam)
1 kávéskanál mustárpor (elhagyható)
2 evőkanál méz
1 zöldcitrom
nagy marék mazsola
kis doboz natúr joghurt

Elkészítés:
A lilakáposztát nagy lyukú reszelővel egy nagyobb tálba lereszeltem (na, jó, az egyszerűség kedvéért én robotgéppel, úgy tényleg csak 1,5 perc). A lilahagymát megtisztítottam és felaprítottam, a káposztára szórtam. Hozzáadtam a mézet, mazsolát, a mustárport, a zöldcitrom levét, sóztam, borsoztam (ill. most kellene a chilit is felaprítva, amit én kihagytam). Összekevertem a joghurttal is, de mivel mire ettük, elég rendesen levet eresztett, így legközelebb csak tálaláskor kis tálkákba adagolva, és utólag elkeverve adnám hozzá az 1-2 teáskanál joghurtot…

Készítsd el ennek az ételnek részeként:

BBQ  csirkeszárnyak kukoricás rizibizivel, mazsolás-joghurtos lilakáposztával

(forrás: Lorraine Pascal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*