Narancságyon sült fokhagymás pisztráng, mentás-vörös áfonyás kuszkusszal

Narancságyon sült fokhagymás pisztráng, mentás-vörös áfonyás kuszkusszal

Narancságyon sült fokhagymás pisztrángHozzávalók (2 főre):
Halhoz:
2 konyhakész pisztráng
1,5 nagyobb narancs
3-4 rozmaringág (+ akár kakukkfű is)

bors
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
Körethez:
2 dl kuszkusz

3 dkg vaj
fél narancs
egy csokor menta
maroknyi aszalt vörös áfonya

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra és légkeveréses funkcióra állítottam.
A narancsos alaposan megmostam, a másfelet karikáztam, a maradékot félre tettem.
Egy hőálló tál aljára fektettem a narancskarikákat (kettő kivételével), a tetejükre tettem a rozmaringágakat.
A halakat megmostam, apró pikkelyeit folyó víz alatt finoman ledörzsöltem. A nedvességet leszárítottam róluk.
Kívül-belül sóztam, borsoztam őket. A narancskarikákat félbevágva és a fokhagymagerezdeket felszeletelve és egy-egy kakukkfűágat a halak belsejében töltöttem, majd a pisztrángokat a narancsokra fektettem.
A vajat a halak tetejére csipkedtem, és a forró sütőbe toltam. 30 percig sütöttem, további 5 percig felső grillező funkcióra kapcsolva pirítottam.

Ezalatt a kimért kuszkuszt dupla mennyiségű, azaz 4 dl forró vízzel öntöttem fel, amibe sót és vajat tettem.
A kuszkuszba állítottam a félretett fél narancs cikkejeit.
Lefedtem, és míg a hal elkészült a kuszkusz is fogyaszthatóvá puhult.
A mentát és a vörös áfonyát közben felaprítottam.
Tálaskor a kuszkuszból kiemeltem a narancsot, villával felkevertem, miközben hozzáadtam a mentát és a tányérokra a hal mellé körítve vörös áfonyával szórtam (ha szükséges, még lehet sózni).

A hal bőre ropogós, belseje puha, omlós lett.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető különleges étel, a halimádóknak feltétlenül ajánlom!

(a recept forrása: bakeann.blogspot.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*