Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel

Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel – ünnepre, vagy hétköznapra, reggelire, de akár könnyű vacsora gyanánt is ajánlom!

Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel

Hozzávalók (3-4 főre):
40 dkg bőrös pecsenyekacsa-mell

bors
kakukkfű
olívaolaj
20-25 dkg rukkola
4-5 narancs
2 csapott teáskanál magos dijoni mustár
1 evőkanál méz
2 teáskanál balzsamecet
3 cl extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A kacsamellek bőrét beirdaltam, a húsukat besóztam, durvára őrölt borssal és kakukkfűvel szórtam.

Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel
Serpenyőben kevés olajat hevítettem, a bőrös felükkel a húsokat beletettem, majd lassú tűzön mindkét felüket kb. 8 perc alatt megsütöttem. Ügyeltem, hogy elkerüljem a túlsütést, mert akkor kiszáradhat.

Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel

2-3 narancsot kifiléztem: éles késsel levágtam a héját, majd a belső hártyák mindkét oldaláról leválasztottam a gerezdeket.

Narancsos-kacsás rukkolasaláta mézes-mustáros öntettel

A maradék 2 narancsot kifacsartam, hozzáadtam a mustárt, a mézet, a balzsamecetet és az extra szűz olívaolajat, majd alaposan elkevertem.
A rukkolát megmostam, salátatálakba adagoltam, a narancsgerezdeket és a kis szeletekre vágott kacsamellet elosztottam közöttük, majd fogyasztás előtt a dresszinggel meglocsoltam.

Nem baj, ha az ajánlottnál több narancs is van kéznél, mert óhatatlan, hogy több fogy készítés közben – nálam a gyerekek is besegítettek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*