Natúr szelet tükörtojással

Natúr szelet tükörtojással

A bécsi szelet után ez a második leggyakrabban elkészített karajszelet nálunk. Nem véletlen: nagyon egyszerű, és nagyon kiadós.

Natúr szelet tükörtojással

Hozzávalók:
karajszeletek (a család igénye szerinti mennyiségben)
tojás (fejenként 1)

liszt
étolaj

Elkészítés:
A hússzeleteket ízlés szerinti vékonyságra klopfoltam, 2 kis vágást ejtettem a szélükbe, hogy sütés közben ne húzódjanak össze.
Sóztam, majd – csak közvetlenül sütés előtt, hogy ne „mancsosodjanak” – lisztbe forgattam. Forró, közel ellepős olajba fektettem, majd a lángot kicsire vettem. Menet közben, ha szükséges többször fordítottam, hogy szép egyenletesen átsüljenek. Papírtörlőre emeltem ki őket, majd továbbra is kis lángon bő olajban – mindenki ízlése szerinti lágyságúra – a tükörtojásokat is kisütöttem. (Lehet a hús olajában is készíteni, de a látványra adók egy kis serpenyőben új, tiszta olajban is süthetik.)

Ezúttal az ennyi idő alatt szintén elkészülő petrezselymes krumpli és vegyes zöldsaláta került még a tányérra köretként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*