Nutellás csokitorta

Nutellás csokitorta – készítsd előző nap, hogy egy puha, finomkrémes sütit ehessetek!

Egy nem-annyira-tortakedvelő szülinapjára…

Nutellás csokitortanutellás csokitorta1

Hozzávalók:
tészta:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
3 tojás
4 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/2 dl tej
1 citrom reszelt héja
krém:
25 dkg mascarpone sajt
25 dkg nutella

Elkészítés:
A vajat a cukorral felhabosítottam, belereszeltem az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadtam a csipet sót, majd folyamatos keverés mellett egyenként beleütöttem a tojásokat. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva adagoltam, végül a kakaóporral színeztem.
Sütőpapírral kibéleltem a 26 centi átmérőjű tortaformát, majd a masszát beleöntve a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem. Hogy biztosan készen van-e, a közepébe szúrt villával ellenőriztem, majd hagytam kihűlni.
Ezalatt a nutellát és a krémsajtot elkevertem, majd a kettévágott süteményre kentem. A tetejét ráhelyeztem, hűtőbe tettem.
Másnap a tetejét porcukorral szórtam, és bár az eredeti recept szerint tejszínhabbal kínálandó, nálunk nem hiányzott…
Ha van egy szép, méretben éppen megfelelő tortapapírod, szórd meg szebben, mint én!

Nutellás csokitorta

Egy másik változat: dupla adag krémmel, hogy ne csak töltésnek, de a tetejére is jusson belőle, és tejszínhabbal, áfonyával díszítve. (A tésztából pedig kivettem a kakaóport – mennyiségét liszttel pótoltam -, hogy mutatósabb legyen világos tésztával.)
Csak hogy senki se tudjon neki ellenállni (ha már vendégségbe vittük és mint kiderült, “versenyeznie kell” a somlóival…)!

nutellás-mascarponés tortanutellás-mascarponés torta 1

(forrás: tucsokbogar.blogspot.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*