Paradicsomleves eperlevéllel

Paradicsomleves eperlevéllel – édesen, vagy sósan, az indítás azonos

Úgy döntöttem, megpróbálom a férjemmel megszerettetni a paradicsomlevest. Utánanéztem, hogy tehetném még finomabbá, mint eddig…

Hozzávalók:
2-3 evőkanál étolaj
1 közepes vöröshagyma (elhagyható, bár a még finomabbhoz szerintem kell!)
néhány „tekerés” őrölt színes bors (fekete is jó)
3-4 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika (elhagyható)
fél liter házi (vagy 100%-os) paradicsomlé

tányéronként 1 gerezd fokhagyma, bazsalikomlevelek, csipet szerecsendió, vagy cukor
15-20 dkg eperlevél Családi tészta

Elkészítés:
A tészta kifőzéséhez bő, enyhén sós vizet tettem forrni, kevés étolajat belelöttyintve fedő alatt. A tészta 10-12 perc alatt készült el, ezalatt a levessel is megvoltam.
A felhevített étolajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát. A borsot „beletekertem”, ekkor jobban előjött az aromája, mintha ezt később tettem volna bele. Rövid idő után rá is tettem a lisztet (nehogy a fűszer megégjen), és kis lángon megpirítottam. Lehúzva a tűzről meghintettem pirospaprikával, hogy a színét adja, majd felöntöttem a paradicsomlével, plusz (az üveget kiöblítve) kétszeres mennyiségű vízzel. Amikor felforrt, megkóstoltam, kicsit sóztam és a savanykás ízt kevés cukorral ellensúlyoztam.
A tésztát leszűrtem, langyos vízzel leöblítettem, kevés étolajjal elkevertem, hogy amíg a tányérba kerül, ne ragadjon össze.

A gyerekeknek (és magamnak is) sok tésztával, és édesen adtam.
A férjemnek egy gerezd fokhagymát nyomtam bele, és megszórtam sajttal, kevés szerecsendióval és bazsalikomlevelekkel. Ízlett ugyan neki, de szerinte a paradicsom nem levesnek való… Töltött paprikánál, paradicsomos káposztánál, a főtt hús mellé szósznak elmegy, de levesnek neki nem fér bele… Csak félig jártam sikerrel…

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*