Párizsis-leveles rózsa

Párizsis-leveles rózsa – a dekoratív nassolnivaló

Párizsis-leveles rózsa

Hozzávalók (14-18 db-hoz):
1 csomag friss leveles tészta
kb. 30 dkg párizsi (pl. Falni jó)
(+ 1 kisebb tojás)

Elkészítés:
A tésztát kitekerve magam elég tettem.
A párizsit hosszában kettévágtam, és amilyen vékonyan csak tudtam, felszeleteltem.
A leveles tészta hosszabbik felén elhelyeztem egymás mellett a fél szelet párizsikat úgy, hogy az ívük kissé lelógott a tésztáról. Nekem 6 db fért rá.

Párizsis-leveles rózsa

Kb. fél centit elhagyva a párizsik után elvágtam a tésztát, ill. 3 db után ketté is vágtam, így egy csíkból 2 rózsa lett, miután feltekertem azokat. A tészta végét odacsippentettem (már a második adagnál jobban ügyelve), hogy sütés közben ne nyíljon szét, és megmaradjon a kívánt forma.

Párizsis-leveles rózsa

Sütőpapírral bélelt tepsibe állítottam a rózsákat és 190 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem (érdemes figyelni, mert sütőfüggő is lehet).

A második adagnál a rózsák oldalát megkentem egy villával elkevert kisebb tojással, ettől egyrészt kevesebb idő is elég volt, másrészt egy kis pirult színt kaptak, nem voltak olyan sápadtak.

Párizsis-leveles rózsa

Vendégségbe, vendégváráshoz is ideális, és erre is ajánlatos a „rögtön dupla adagos” megoldás…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*