Raguvá lett zöldségleves

Raguvá lett zöldségleves – ha elkészíted, nincs kizárva, hogy minden héten szeretnél majd egy ehhez hasonlót enni

A zöldségleves verzióját szinte minden héten elkészítem apróbb eltérésekkel (mint pl. tejszínesen, tárkonyosan, csak karfiol-krumpli-répa), de mivel ezúttal a második féle is húsmentes lett volna, így kapóra jött a frissen vásárolt kockázott pulykacomb-filé, hogy ragu legyen belőle.

A leveses fazekamban kb. 30 dkg husit felforrósított olajon kis lángon, fedő alatt, időnként megkeverve párolni kezdtem. Mikor kifehéredett megszórtam ételízesítővel, és tovább puhítottam a hús által engedett lében. Már majdnem készre puhult, amikor hozzáadtam egy közepes fej vöröshagymát felkarikázva, 3 közepes répát kicsire kockázva, 2 kisebb fehérrépát (ezt egészben, kicsit bevágva szoktam, mert később egészben szoktam kiemelni belőle). Bő negyed óráig biztosan így puhítottam a zöldségeket fedő alatt, amikor még hozzáadtam 2 nagyobb szem krumplit kockázva, kb. 3 marék mirelit borsót, és 2 fej fokhagymát egészben. Még néhány percig együtt pároltam, amikor a zöldségfélék közül utolsóként tettem bele néhány karfiolrózsát kisebb (de a többihez képest nagyobb) darabokra szedve. Ételízesítőztem, borsoztam és 2 teáskanál fűszerpaprikát szórtam rá, mielőtt felöntöttem volna annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Amikor felforrt, szórtam bele 2 marék csipetke tésztát (reszelt tarhonyát), és kis lángon főztem tovább. Folyamatosan ellenőriztem az összetevők állagát, és hogy szükséges-e még bele só vagy ételízesítő. Az elfőtt vizet időnként pótoltam. Amikor már minden megpuhult, frissen aprított petrezselymet szórtam bele.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*