Rakott puliszka

Rakott puliszka – könnyű egytálétel, vagy kiadós köret

Rakott puliszka

Hozzávalók:
1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara

10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam.

Rakott puliszka

Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.

Rakott puliszka

Állandó kevergetés mellett kb. 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem.

Rakott puliszka

Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát.

Rakott puliszka

A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából.

Rakott puliszka

Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.

Rakott puliszka

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.

Rakott puliszka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*