Ricottás csiga

Ricottás csiga

Ricottás csiga

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
25 dkg ricotta
15 dkg szeletelt bacon
zöldfűszer
só, bors

Ricottás csiga Ricottás csiga Ricottás csiga Ricottás csiga

Elkészítés:
A mirelit tésztát, szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt kiolvasztottam, majd vékonyra nyújtottam.
A bacont apró kockákra vágtam, egy serpenyőben néhány perc alatt megpirítottam.
A zöldfűszert aprítottam (nálam bazsalikom és snidling került bele).
A ricottát sóztam (óvatosan, mert a bacon is sós), frissen őrölt borssal hintettem, a zöldfűszerrel együtt elkevertem (megkóstoltam), majd a tésztára simítottam és rajta egyenletesen eloszlattam a bacon-kockákat.
Szorosan feltekertem, nagyjából 2 centinként felvágtam, és egymás között helyet hagyva sütőpapíros tepsire tettem. Az ujjaimmal kissé ellapítottam, a tetejét megszórtam tört rózsaborssal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
(21 db lett, így 12/9 db-os elosztásban, egymás után tettem a két adagot a sütőbe.)
Tálaláskor bazsalikom bóbitákkal és egész rózsaborssal díszítettem.

Kiváló reggelinek, uzsonnának, vendégváró falatnak stb.

Az alapötlet ízlés szerint variálható más fűszerekkel, sonkával, kolbász-darabkákkal; sajttal vagy szezámmaggal szórva, esetleg ezek alá tojást kenve…

(alapötlet: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*