Ricottás laskagomba medvehagymás tagliatellevel

Ricottás laskagomba medvehagymás tagliatellevel

Ricottás laskagomba medvehagymás tagliatellevel

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

bors
kakukkfű
2-3 dl főzőtejszín
kis csokor petrezselyem
3 evőkanál, kb. 10 dkg ricotta sajt
30 dkg medvehagymás szélesmetélt (vagy bármilyen más tészta)

Elkészítés:
A gombát leöblítettem, a szárát teljesen levágtam (jóval később fő meg), csíkokra szeleteltem, a vöröshagymát felaprítottam, és a fokhagymát is megtisztítottam.
A tésztának enyhén sós vizet tettem fedő alatt forralni, és miközben a gombát készítettem a leírás szerint kifőztem.
Kevés olívaolajra dobtam a vöröshagymát, amikor üvegesre párolódott, a fokhagymát is belepréseltem, kissé megfuttattam, majd a gombát is rátettem. Sóztam, borsoztam, hozzá friss kakukkfű-leveleket húztam le a fás szárakról (ennek hiányában 1 kávéskanál szárítottal is pótolható), majd fedőt tettem rá. Először a saját levében, majd a tészta főzővízével apránként pótolva addig pároltam, míg a gomba szára is megpuhult.
Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt. Újraforráskor friss, apróra vágott petrezselyemmel finomítottam, valamint ricottával sűrítettem. Kóstolás után kevés sóval hintettem.
Közben a kifőtt tésztát leszűrtem úgy, hogy a vízből felfogtam egy bögrényit. Langyos vízzel öblítettem, kevés olívaolajjal átkeverve akadályoztam meg az összeragadást, majd a tányérokra adagolva, tetejére kanalazva a tejszínes gombaraguból tálaltam.

Majdnem kevés lett…

Tudj meg többet a gombákról és a ricottáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*