Római saláta narancsos dresszinggel

Római saláta narancsos dresszinggel

Római saláta narancsos dresszinggel

Hozzávalók:
2 fej római (más néven szív)saláta
2 marok madársaláta
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál olívabogyó
1 édesköménygumó
4 narancs
néhány teáskanál szemcsés krémsajt
dresszinghez:
2-3 evőkanál narancslé (a filézés közben kicsorgó mennyiség)
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
Közvetlenül fogyasztás előtt a saláták torzsájának végét levágtam, leveleire szedtem, alaposan megmostam: többször átszedtem egyik edényből a másikba, miközben mindig tiszta vízzel öntöttem fel.
Salátacentrifugába téve (vagy papírtörlőn, tiszta konyharuhán) megszárítottam. Egy bambusztálba csipkedtem a vastagabb erekről.
A konyhakész madársalátából is a tálba szedtem.
A lilahagymát megtisztítottam, felkarikáztam.
A hibátlan édesköménygumót megmostam, fás szárát levágtam, kaporszerű leveleit félre tettem. Uborkagyalun leheletvékonyra szeleteltem.
A narancsok héját levágtam, a fehér belső rétegétől is megtisztítottam. Egy tányér felett vékony pengéjű késsel a szeletek közötti hártyákból is kibontottam. A felfogott kicsurgott narancslevet félre tettem.
A hagymát, az édesköményt, a narancsfiléket, az olívabogyókat és a felaprított édeskömény-zöldet is a salátákhoz adtam, összeforgattam.

A dresszinghez a narancs 2-3 evőkanálnyi levét egy kiöntőbe öntöttem. Hozzáadtam ugyanannyi extra szűz olívaolajat, a fehérborecetet, belepréseltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam, elkevertem.

Tálaláskor a salátából a tányérokra halmoztam, meglocsoltam a dresszinggel. Kézzel kicsit átforgattam, és megkoronázásul a darabos krémsajttal díszítettem-finomítottam.

(alaprecept: mindmegette.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*