Rumos gesztenyekrém

Rumos gesztenyekrém – pikáns desszert, ha a gesztenyepürét kiváltanád

Rumos gesztenyekrém

Hozzávalók:
25 dkg édes gesztenyemassza (mirelit)
4 dl tej
1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
3 evőkanál méz
2 tojás
3 evőkanál rum
3 evőkanál cukor

Elkészítés:
A gesztenyemasszát (felolvasztás után) villával összetörtem.
A tejet a tejszínnel, mézzel felforraltam, beleszórtam a masszát, és kézi habverővel simára kevertem.
A kevés forró lével elkevert tojássárgájákat hozzáöntöttem, a rummal ízesítettem, majd a tűzről lehúztam.
A 2 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot vertem. Vizes evőkanállal kupacokat halmoztam egy lapos tányérra, annyit, hogy ha duplájára nőnek is elférjenek. 1000 wattos mikróban 1 perc alatt megsütöttem.
(Lehet hagyományosan, forró vízbe is szaggatni, és lassú tűzön, fél-fél perc alatt megfőzni, szűrőkanállal kivenni, lecsepegtetni, de a mikrós megoldás jóval egyszerűbb.)
Akár melegen, vagy hidegre hűtve tálalható a krém, a tetejére a habgaluskákból szedve, mentával vagy citromfűvel, zöldcitrom-reszelékkel díszítve.

Több tejjel édes levesként is kínálható ez a valahol a gesztenyepüré és a madártej között elhelyezhető desszert.

(forrás: Liptai Zoltán – Fenséges karácsonyi menük c. könyv)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*