Serranoval, bazsalikommal töltött csirkemell, fokhagymás-spenótos rizzsel

Serranoval, bazsalikommal töltött csirkemell, fokhagymás-spenótos rizzsel

Serranoval, bazsalikommal töltött csirkemell, fokhagymás-spenótos rizzsel

Hozzávalók:
4 db fél csirkemell-filé (kb. 80 dkg)

őrölt fehérbors
8 db bazsalikomlevél
10 dkg (8-10 szelet) vékony serrano sonka (vagy falusi füstölt sonka)
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál margarin/vaj
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg spenót
2 ág rozmaring (vagy 1 kávéskanál szárított)
25-30 dkg rizs

Elkészítés:
Ha nem konyhakészen csomagolva veszed a bébispenótot, akkor első lépésként alaposan, többszöri vízben át kell mosni, vastagabb erét kihúzni, leszárítani.

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra és légkeveréses funkcióra.
A csirkemelleket megmostam, leszárítottam, az alján lévő elváló részt levágtam, azokat sóztam, fehér borssal szórtam, majd rájuk fektettem 2-2 bazsalikomlevelet, és 2-2 szelet sonkába tekertem.

Serranoval, bazsalikommal töltött csirkemell, fokhagymás-spenótos rizzsel
A csirkemellek vastagabb részébe éles késsel zsebet vágtam, a sonkával burkolt szüzeket beléjük dugtam, majd fogpiszkálóval megtűztem.

Serranoval, bazsalikommal töltött csirkemell, fokhagymás-spenótos rizzsel
Sóval, fehérborssal körbeszórtam, a serpenyőben felforrósított olívaolajra és vajra tettem. Mindkét oldalukat nagy lángon 1-1 perc alatt megpirítottam. Onnan kivéve hőálló edénybe fektettem, és a sütőbe tolva 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Ezalatt a szokásos módon megfőztem a rizst, és felaprítottam a leöblített, szárukról lehúzott rozmaringleveleket.
A hús visszamaradt pecsenyelevében megfuttattam a préselt fokhagymát, majd 2 részletben – miután a fele már kissé összeesett, akkor a második adagot – ráfordítottam a spenótot. Sóztam, megszórtam a rozmaringgal, majd a szafttal együtt a főtt rizshez kevertem.

Tálaláskor a tányérra halmozott rizs mellé tettem a ferdén felvágott töltött csirkehúsokból, néhány szem paradicsomot is ettünk hozzá kísérőül.

(forrás: Nők Lapja Konyha)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*