Sertésszűz bazsalikomos-diós mártással, bulgurral

Sertésszűz bazsalikomos-diós mártással, bulgurral

Sertésszűz bazsalikomos-diós mártással, bulgurral

Hozzávalók:
70-80 dkg sertésszűz

bors
kis csokor bazsalikom
3 dkg vaj
10 dkg dió
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 dl tejszín
10 dkg tömlős füstölt sajt
20 dkg bulgur

Elkészítés:
A bulgurt leírása szerinti mennyiségű enyhén sós vízbe tettem főni.
A húst megmostam, leszárítottam, lehártyáztam, 2 centis szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam. 3 evőkanál olívaolajon a szeletek mindkét oldalát átpirítottam, kis lángon készre sütöttem, melegen tartottam.
Ezalatt a diót és a fokhagymát darabosra vágtam, majd a hús visszamaradt pecsenyezsírjához vajat adva mindkettőt kissé megpirítottam. Ekkor ráöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam, és míg forrni kezdett, a bazsalikomot felaprítottam, beleszórtam, forrás után pedig a tömlős sajttal sűrítettem és még egy utolsót rottyantottam az egészen.
Akár a húst átszedve a mártásba együtt még átmelegíthető, a megfőtt, ízletes bulgurral együtt tálalandó…

A receptötletet a Medve Mesterfogás alapkrémben találtam, az a tejszín-tömlős sajt páros helyett 1 dobozzal abból ajánl – 1 dl vízzel hígítva.

Tudj meg többet a bulgurról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*