Sonkás-sajtos gnocchi

Sonkás-sajtos gnocchi – a gyors finomság

 
Hozzávalók:
1 csomag gnocchi
1 csomag bacon
20 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
mirelit kukorica
1 tojás
2 evőkanál liszt
vaj
0,5 l tej
2-3 szem paradicsom

Elkészítés:
A gnocchit a csomagoláson feltüntetett módon kifőzöm.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A bacont kockára vágom. A kukoricát ételízesítős vízben megpárolom. Miután kifőtt a gnocchi, tűzálló tálba helyezem. Rászórom a bacont. Ezután elkészítem a sajtmártást. 1 tojást 2 evőkanál liszttel kikeverek, majd felöntöm a tejjel. Tűz fölött melegítem, beledobok egy kis darab vajat. Ezután beleteszem a reszelt füstölt sajtot és besűrítem. Ha kész, hozzáadom a kifőtt kukoricát, majd a gnocchira öntöm. Megszórom a lereszelt trappistasajttal, végül paradicsomkarikákat teszek a tetejére. Kb. 45 perc alatt szép pirosra sütöm.

(recept forrása: mindmegette.hu)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*