Spárgás-mákos penne

Spárgás-mákos penne – az egyik legegyszerűbb, finom spárgás tésztaétel kb. 15 perc alatt

Spárgás-mákos penne Hozzávalók:
1 csomag (50 dkg) zöldspárga
25-30 dkg penne tészta
2 evőkanál szemes mák
5 dkg vaj

Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízbe dobtam. A spárgák alsó végét letörtem ott, ahol hajlításra maguktól is elpattantak. Folyó víz alatt leöblítettem, majd marokra fogva kb. 2-3 centis darabokra vágtam, és az 5 perce vízben lévő tészta után dobtam. További 5-7 perc múlva (mire a tészta készre puhult) az egészet leszűrtem.
Ezalatt egy magasabb falú serpenyőben szárazon, nagy lángon pirítani kezdtem a mákot, majd amikor már lehetett érezni az illatát (néhány perc), hozzáadtam a vajat. Amikor az elolvadt, a leszűrt és langyos vízzel leöblített, lecsepegtetett spárgás tésztát ráöntöttem, alaposan elkevertem, forrón tálaltam, ha szükséges volt, sóztuk.

(forrás: origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*