Sportszelet-torta sütés nélkül

Hirdetés

Sportszelet-torta sütés nélkül – 15 perc összeállítás, 60 perc dermesztés, és kész!

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz (csak 26 dekányi darált kekszem volt itthon, és miután az újonnan szerzett kávédarálóm nem akart engedelmeskedni, hogy a többit ledaráljam, így a hiányzó részt 2 csomag – 40 dkg – darált mandulával helyettesítettem)
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
2 dl tej
1 kis üveg rumaroma (vagy rum)
1-2 tábla étcsokoládé
(étolaj)
díszítésként: színes cukorkák, mandulapehely, stb.

Elkészítés:
Kimértem és elkevertem a száraz összetevőket (akár egy marék mandulapehely és/vagy durvára tört dió is mehet bele), majd a megolvasztott margarint, a melegített tejet és a rumaromát is hozzáöntöttem, jól összekevertem.
Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem zsírpapírral, majd a tésztát elegyengettem benne.
A 2 tábla csokit gőz felett, egy üvegtálban kevergetve megolvasztottam (ha szükséges kevés étolajjal hígítható), majd egyenletesen a tészta tetejére csurgattam. Hűtőbe tettem egy órára, félidőben megszórtam a színes cukorkákkal.

Az éppen névnapos sportszelet-rajongó családtagunk szerint nagyon finom lett, a másik névnapos (egyébként kókuszgolyó- és keksztekercs-rajongó) öcsém szerint nem olyan édes, amilyennek gondolná az ember, hanem éppen tökéletes.
Fejenként egy kis szelet elég is belőle… legalábbis egyszerre…

(forrás: ELLE Magazin)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>