Sült csirkecomb burgonya-muffinnal, mézes-mustáros céklasalátával

Sült csirkecomb burgonya-muffinnal, mézes-mustáros céklasalátával – ezüst-vasárnapi főételünk

A sült csirkecomb receptje – ahogy én készítem – itt már megtalálható.

Sült csirkecomb burgonya-muffinnalA céklasalátát előző este elkészítettem, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók:
1 cékla
2-3 alma

fehérbors
3 evőkanál mustár (bár én csak egyet tettem)
3 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
tejföl ízlés szerint

Elkészítés:
A céklát és az almákat megtisztítottam, sajtreszelővel finomra reszeltem. Sóztam, borsoztam, a mustárt mézet és citromlevet is hozzákevertem.
A tejfölt én ezúttal elhagytam.

Hozzávalók a burgonya-muffinhoz:
70 dkg krumpli

őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 dl főzőtejszín (ideálisan 30%-os zsírtartalmú)
muffin-papír, vagy olaj és zsemlemorzsa a formába

Elkészítés:
A krumplit megtisztítottam, uborkagyalun szeleteltem. Sóztam, borsoztam, szerecsendióval hintettem és a tejszínnel elkevertem.
A muffin-formát kipapíroztam, és a tejszínes krumplit beleszedtem (nekem 10 kapszli telt meg). Kicsit a tetejüket úgy igazítottam, hogy kiálljon a szélük, hogy
rózsa-szerűen piruljon a teteje.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sült. Kicsit hóka lett. Szerintem akkor igazán finom, ha a teteje szép barna színt ölt. Nekünk épp hogy nem volt nyers…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*