Sütés nélküli mogyoróvajas szelet

Sütés nélküli mogyoróvajas szelet – olvasztás, kekszdarálás, keverés, dermesztés, és kész!

Sütés nélküli mogyoróvajas szelet

Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
15 dkg vaj
30 dkg mogyoróvaj
25 dkg rostos keksz (pl. Győri Édes Zabfalatok)
20 dkg világosbarna cukor
1 teáskanál vanília kivonat (v. egy vaníliarúd kikapart magja)

Elkészítés:
A csokit gőz fölé helyezett üvegtálba törtem, hagytam, hogy magától olvadjon meg.
A vajat egy lábasban kis láng felett felolvasztottam, majd a tűzről levéve hozzáadtam a mogyoróvajat és a vaníliarúd kikapart magvait.
A kekszet aprítógépbe törtem, hozzáadtam a barna cukrot, és apró darabosra zúztam.
A vajat és a cukros kekszet alaposan elkevertem, majd a 30×24 centis kizsírpapírozott tepsimbe öntöttem. Elegyengettem, majd a tetejére csorgattam az olvasztott csokit.
A hűtőben nagyjából 1 óra alatt megdermedt, ekkor éles, forró késsel szeleteltem.

Mivel csak 24 dkg mogyoróvajam volt az üveg alján, így az összes többi hozzávalót is ehhez a mennyiséghez igazítottam. Így készült az enyém 12 dkg vajjal, 20 dkg keksszel, 16 dkg barnacukorral, viszont a tetejére az eredetileg ajánlottnál több, kb. 25 dkg étcsokit olvasztottam.

Érdekes, ropogós eredmény lett, az édes és a mogyoró ízének kavalkádja a szájban…

(forrás: Tv Paprika: Lorraine Pascal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*