Sütőtökös-pórés füstölt hús-ragu tésztán

Sütőtökös-pórés füstölt hús-ragu tésztán – gyorsabb, mint gondolnád!

Sütőtökös-pórés füstölt hús-ragu tésztán

Hozzávalók:
5 dkg vaj
20 dkg füstölt hús (pl. tarja), vagy húsos szalonna
50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
1 póréhagyma
2 ág friss rozmaring

bors
40 dkg tészta
olaj

Elkészítés:
A sütőtök héját éles késsel levágtam, másfél centisre daraboltam.
A pórét hosszában kettévágtam, a folyó vizet a rétegei közé engedve megmostam.

Nekem erdélyi szalonnám volt itthon: a bőrét levágtam, serpenyőbe dobtam, zsírjára sütöttem (talán kicsit kevésbé, mint kellett volna), ekkor hozzáadtam a tököt és a póréhagymát.
(Ha zsír nélküli füstölt húst választottál, akkor a vajon érdemes kissé megfuttatni, mielőtt a másik két összetevőt hozzáadod.)
Sóztam, borsoztam, rászórtam a leöblített rozmaring-ágak leveleit.

Sütőtökös-pórés füstölt hús-ragu tésztán

Fedő alatt időnként megkeverve addig pároltam, míg a sütőtök megpuhult – ez gyorsabb volt, mint gondoltam…

Közben a tésztát sós vízben kifőztem, szűrést követően kevés olívaolajjal löttyintve elkevertem, forrón tányérokra halmoztam, tetejére a sütőtökös raguból emeltem, és mindet megettük…

Nálunk bejön a sütőtök!

(forrás: Nők Lapja Konyha)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*