Szalonnás-kelbimbós penne

Szalonnás-kelbimbós penne – gyors és nagyon finom, ráadásul laktató is!

Szalonnás-kelbimbós penne

Hozzávalók:
25 dkg húsos szalonna (pl. erdélyi; vagy már eleve kockázott bacon)
50 dkg friss kelbimbó (minél kisebb)
közel 1 fej fokhagyma (lehet kevesebb is, de szerintünk így lett finom)
30 dkg tészta (nálunk penne)

olaj

Elkészítés:
Sós vizet tettem forrni egy löttyintésnyi olajjal a tésztának, forrásig fedőt tettem rá, akkor beleöntöttem a pennét, és fedő nélkül leírása szerinti ideig főztem (enyémnek 11 perc kellett, mindig inkább kóstolom, mint hogy nyers maradjon, vagy túlfőjjön).

Közben szintén sós vizet tettem fel a kelbimbónak, míg az felforrt, egyenként kereszt alakban bevagdostam a torzsás felüket. Ha szükséges volt egy-egy felső, kevésbé szép levelet is leszedtem róluk. A vízbe dobva 5-7 perc alatt puhultak meg (mérettől is függ, ha a villát beleszúrva akadály nélkül átmegy, akkor vannak készen).

Amíg főtt a tészta és a kelbimbó, addig felcsíkoztam a szalonnát, és közepes lángon zsírjára pirítottam. Kis lángra véve hozzányomtam a fokhagymát, majd a lecsepegtetett kelbimbót is megforgattam benne.

Akár a kifőtt tésztát is hozzáadjuk, akár a tésztát egy kevés olajjal elkeverve (hogy ne ragadjon össze) tányérra adagoljuk, és a tetejére teszünk a szalonnás kelbimbóból, mindenképpen egy nagyon finom, laktató ételt kapunk, ráadásul mindössze kb. 15 perc alatt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*