Színes-gumicukros málnakrémes szülinapi torta

Színes-gumicukros málnakrémes szülinapi torta – a kétévesemnek

Színes-gumicukros málnakrémes szülinapi torta

Hozzávalók:
12 tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
2 kávéskanál sütőpor

zöld, piros, kék, sárga ételfesték
(margarin, liszt a forma kikenéséhez)
2 dl cukrozatlan habtejszín (lehűtve)
1 nagy pohár tejföl
10 dkg cukor (ha mégis cukrozott a habtejszín, akkor kevesebb, vagy egyáltalán nem is kell)
1 csomag habfixáló
20 dkg málna
gumicukor
1 csomag színtelen expressz tortazselé

Elkészítés:
A biztos egyenletesség kedvéért 4 db, egyenként 3 tojásos piskótatésztát sütöttem ki a 180 fokra előmelegített, alsó-felső sütésre állított sütőmben darabonként 10-12 perc alatt: 3 tojás fehérjét egy csipet sóval habbá vertem, majd a robotgépet alacsonyabb fokozatra kapcsolva egyenként hozzáengedtem a sárgákat, apránként hozzászórtam a cukrot, lisztet és a fél kávéskanál sütőport, melyeket előre kimértem. Végül az ételfestékből öntöttem bele, amíg a kívánt színt el nem értem (örömmel tapasztaltam, hogy a felvágást követően láthatóvá váló belseje élénkebb lett, mint az a hab-állapotnál látszott). Az előzőleg vékonyan, de alaposan kikent és belisztezett kapcsos tortaformába öntöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy a közepe is megsült. A formát kipattintva, majd kicsivel később rácsra téve hűtöttem ki a lapokat.
Közben megmostam, lecsepegtettem és papírtörlőre szedtem a málnát. Bekevertem a krémet: egy keverőtálban kikevertem a tejfölt, hozzámértem a cukrot, beleforgattam a málnát. A habfixálóval felvertem a habtejszínt, majd a málnás tejfölhöz adtam.
Az első piskótalap tetejét megkentem a krém negyedével, majd a másik hárommal is ezt tettem. Így tehát felülre is málnakrém került. A tetejére szabálytalanul szórtam a gumicukrot, de a szélét szorosan kiraktam a macikkal.
3 dl felforralt vízbe öntöttem és alaposan elkevertem az expressz zselatinport, melynek nagy előnye, hogy nem kell megvárni, hogy a megfelelő állagra hűljön, azonnal el lehet kezdeni a torta közepétől az óvatos leöntést. Érdemes inkább a cukrokra (más esetben a gyümölcsre) irányítani a sugarát, hogy ne kavarja fel a krémet, és nem volt gond, hogy a peremen is túlcsordult valamennyi.
Tálalásig hűtőbe tettem.

Az ünneplésnek most már több mint egy hete, de lánykám napi szinten emlegeti, hogy fújta a gyertyát, és a nővére tette a szájába a „dumicukrokat”…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*