„Színes tál”: töltött csirkemell fűszeres hasábburgonyával, cukkinivel, salátával

Színes tál”: töltött csirkemell fűszeres hasábburgonyával, cukkinivel, salátával jól laksz, mégis olyan könnyű, mintha halat ettél volna


Hozzávalók:
2 db egész csirkemell kicsontozva
1 db újhagyma, vagy egy csokor snidling
1 db piros színű paprika
1 db zöld vagy sárga színű paprika
10 dkg sonka
20 dkg füstölt sajt

panírhoz: liszt, 2db tojás, zsemlemorzsa

körethez-salátához:
8 db burgonya
fűszerpaprika (édes, csípős is),
fokhagymasó,
őrölt bors

néhány levél jégsaláta, vagy madársaláta (most egy kis csomag konyhakész salátakeveréket vettem, amiben jégsaláta, répa és kukorica volt)
fél kígyóuborka
1 kisebb lilahagyma
2 nagy szem paradicsom, vagy két marék koktélparadicsom

1 kisebb cukkíni

margarin

salátaöntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál mustár, pár csepp citromlé, pár csepp Worcestershire szósz, pár csepp ecet, kevés cukor, só, bors

+ 1 tejföl, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
étolaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkemelleket középen kettévágtam, a medalionokat levágtam. A fél melleket bevágtam, szétnyitottam, majd kiklopfoltam, sóztam. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra (snidlinget apróra), a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágtam. A kiterített csirkemellek egyik oldalára tettem egy szelet sajtot, tetejére a paprikából és a hagymából a csíkokat, majd betakartam egy szelet sonkával. Összehajtottam, fogvájóval megtűztem, és bepaníroztam. Forró bő olajba tettem – melléjük a sózott, lisztbe mártott medalionokat is becsúsztattam, ezt a „fehér” husit a gyerekek különösen szeretik –, majd lassú tűzön kisütöttem, mialatt a két féle köretet és a salátát önteteivel elkészítettem.

A krumplikat megpucoltam, vékony hasábokra vágtam, bő forró olajban közepes lángon kisütöttem, papírszalvétára szedtem. Fűszerpaprikából (csípősből egy keveset), fokhagymasóból és borsból (ízlés szerint) 1-2 evőkanálnyi keveréket készítettem, még forró volt a krumpli, mikor ezzel megszórtam, alaposan összekevertem.

A zöldségeket megmostam.
A cukkinit kisebb hasábokra vágtam, sóval megszórtam, félretettem.
A jégsalátát hanyagul egy salátástálba tépkedtem, a kígyóuborkát, lilahagymát kockáztam és a gerezdekre vágott paradicsomokkal (vagy koktélparadicsomokkal) együtt hozzáadtam. Mivel maradt a húshoz szánt paprikákból, azt is belekockáztam. (Ha a sonkából, sajtból jut, kockázva azokkal is tovább finomíthatjuk.)

Elkészítettem a salátaöntetet: a hozzávalóit egy kisebb zárható edénykébe tettem, majd összeráztam. A pohár tejfölbe 2 gerezd fokhagymát törtem, sót és borsot hintettem.

Egy serpenyőben margarint hevítettem, és a cukkini-hasábokat néhány perc alatt megpároltam.

A salátára tálaláskor locsoltam az öntetet (előtte újra felráztam). Húsokra, krumplira további sajt reszelhető, snidlinggel megszórható.
A fokhagymás tejfölbe az étel bármelyik összetevőjét szívesen mártogattuk.

A fogvájókra különösen figyeljünk!

(a hús eredeti receptje: olcso-receptek.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*