Szőlővel sült, baconbe tekert szűzérmék

Szőlővel sült, baconbe tekert szűzérmék

Rég nem látott kedves barátnőmet vártuk vendégségbe, és mint ilyen, szerettem volna a családomon kívül neki is kedveskedni egy ízletes finomsággal…
A szőlővel sült, baconbe tekert szűzérmékre esett a választásom.

szőlővel sült, baconbe tekert szűzérmékHozzávalók:
70 dkg sertésszűz
12 szelet bacon (nekem volt 7 szelet, meg 3 falusi sonkám, a kicsikéről meg úgyis lehagytam volna)

bors
kakukkfű (a legjobb, ha friss, de megteszi a szárított is)
fél dl olaj
50 dkg szőlő (ideálisan piros és fehér is, nekem csak ez utóbbi volt, abból viszont a muskotályos fajta…)
(fogvájó)

Elkészítés:
A húsról felitattam a nedvességet, egy hegyes késsel lehártyáztam.
12 szeletre vágtam, a szalonnákba betekertem, fogvájóval megtűztem. Sóval, borssal, kakukkfűvel hintettem, majd egy nagyobb serpenyőben felhevítve az olajat nagy lángon mindkét oldalukat néhány perc alatt megpirítottam.
A sütőt közben 180 fokra és légkeveréses funkcióra kapcsoltam.
Egy hőálló tálba szedtem át őket, meglocsoltam a pecsenyeolajjal, melléjük szórtam a leszemezett, megmosott szőlőszemeket (erről a fotó) és 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Ez idő alatt mirelit zöld hüvelyű babot, borsót, kukoricát pároltam enyhén sós vízben. Mikor leszűrtem, még hozzáadott vajjal ízesítettem őket, ezt körítettem a tányérokra szedett érmékhez (melyekből gondosan eltávolítottam a fogvájókat).

Egy ültő helyünkben elfogyasztottuk – mind a hús, mind a puhára sült szőlő nagyon finom volt – ezért nem volt esélyem sem a fotózásra…

Orsi tiszteletére készült még sós nasi gyanánt csavart bacon-ös leveles tészta, és körtés-mákos-diós kocka is.
Hogy a 3. kenyérkémet a sorban – ami éppen akkor sült ki, mikor itt volt – már ne is említsem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*