Tejfölös-kolbászos zöldbableves

Tejfölös-kolbászos zöldbableves – egyszerűen pikáns


Ez az étel kiváló olyan esetekre, amikor kevés időnk van, csak egy leves fér bele, mégis szeretnénk húsosat enni. Sajnos, a képen nem megy át az íze, pedig…

Hozzávalók:
5 dkg margarin
1 szál (15-16 dkg) füstölt kolbász
50 dkg zöldbab (mi sűrűn szeretjük a leveseket, így inkább 75 dkg-t rakok bele)
1 evőkanál fűszerpaprika
bors
4 db erőleveskocka
10 dkg reszelt tésztát
2-3 evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:
A vajat megolvasztom a fazekamban, majd rádobom a kolbászkarikákat. Néhány percig közepes lángon pirítom, ha soknak ítélném az olajat, leöntök belőle. Ráöntöm a felvágott zöldbabot, fedő alatt néhány percig párolom. Lehúzom a tűzről, a fűszerpaprikával és borssal elkeverem, majd felöntöm kb. 2,5 liter vízzel. Visszatéve a tűzre nagy lángon felforralom, belemorzsolom a leveskockákat és hozzáadom a reszelt tésztát. Ellenőrizve, hogy a tészta és bab megpuhult-e, kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm. Egy nagyobb keverőtálban a lisztet és tejfölt csomómentesre keverem, a levesből átmerek egy-két merőkanálnyit a hőkiegyenlítés miatt, úgy öntöm a leveshez, amit folyamatosan keverek közben. Ha szárított a kapor, kb. 10 perccel hamarabb, ha friss, akkor csak a végén adom hozzá, amikor forr egyet a habarással.
Friss kenyérrel, zsemlével tálalom.

(eredeti recept: mindmegette.hu)

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*