Tejszínben sült zöldségek kolbásszal

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal – ha valami meglepetést szeretnél

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma (15 dkg)
40 dkg zellergumó
30 dkg sárgarépa
10 dkg vaj

fehérbors
friss kakukkfű (vagy szárított)
7 dl főzőtejszín
30 dkg füstölt kolbász
olívaolaj
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A megtisztított zellergumót, répát és póréhagymát karikáztam.
A magasabb falú serpenyőmben felhevítettem a vajat, rádobtam a pórét, 1-2 perc múlva a zellert és répát is. Sóztam, borsoztam, megszórtam kakukkfűvel.

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal 4-5 percig együtt pirítottam, majd felöntöttem a tejszínnel. Hozzáadtam a felkarikázott kolbászt, kóstolás után még picit sóztam, majd néhány perc alatt a zöldségeket előfőztem.

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal Ezalatt 180 fokra melegítettem a sütőmet és kiolajoztam a hőálló tálamat, amibe átöntöttem a serpenyő tartalmát.

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal Megszórtam a sajttal.

Tejszínben sült zöldségek kolbásszal Kb. 25 perc alatt készre sütöttem, viszont kb. 15 perc után a sajtot már megfelelően pirultnak találtam, a répa meg még nem volt elég puha, így a fennmaradó 10 percre légkeverésesről átkapcsoltam alsó sütésre. Akár a sajtot menet közben is elég lehet rászórni.

Meglepetés volt az étel, mert úgy tudtam, hogy nem vagyok oda a zellerért (úgy gondoltam, majd legfeljebb kiturkálom). Nagyon finom lett! Érdekes volt, hogy a kolbász ellenére inkább édeskés összhatása volt az egésznek, amit a gyerekek is értékeltek, nagyon jóízűen ették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*