Tejszínes gombaleves

Tejszínes gombaleves – ezüst-vasárnapi levesünk

Arra gondoltam, hogy a rókagomba-levespor olyan különlegesen, előkelően hangzik, kissé felturbózva biztosan igazán finom lesz, akár Advent vasárnapjára is. Tényleg az volt!

Tejszínes gombalevesHozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
olaj
1 üveg gomba (nálam ALDI-s vegyes gomba)
2 csomag levespor (ahogy írtam, rókagomba-krémleves)
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítottam, kevés olajon egy kisebb fazékban megdinszteltem. Rátettem a leszűrt gombát, kicsit együtt pirítottam.
Másfél liter vízből először egy kevéssel elkevertem a két csomag port, az végül az egészet a gombára öntöttem.
Amikor felforrt, a tejszínhez merítettem a levesből 1-2 evőkanálnyit (a hőkiegyenlítődés miatt), majd a tejszínt csorgatva, a levest folyamatosan keverve hozzá öntöttem. Egyet forraltam rajta, mielőtt a tüzet elzártam alatta.

A gyerekeknek kifejezetten tetszettek a mini-gombák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*