Tésztában sült gombakrémes szűzpecsenye

Tésztában sült gombakrémes szűzpecsenye – ha nem csak finomat, de látványosat is szeretnél alkotni

Tésztában sült gombakrémes szűzpecsenye

Hozzávalók:
35-45 dkg szűzpecsenye
repceolaj (vagy olíva)
1 nagy fej vöröshagyma
30-40 dkg gomba

bors
1 csokor petrezselyem
2 kisebb tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg (mirelit) leveles tészta
liszt
2 db édesköménygumó
1 citrom
1 csokor snidling
majonéz

Elkészítés:
A mirelit tésztát előző este a mélyhűtőből áttettem a sima hűtőbe, hogy kiolvadjon (nagyjából 2 óra alatt szobahőmérsékleten is elérhető ugyanez).
A szűzpecsenyét megmostam, papírtörlővel felszárítottam, a hártyákat eltávolítottam.
Megsóztam, majd 2 evőkanál felhevített repceolajra tettem egy magasabb falú serpenyőben. Alacsony lángon 10-15 perc alatt körbepirítottam.
Eközben megtisztítottam, megmostam a hagymát és a gombákat, majd a robotgépem nagyobb lyukú tárcsáját használva külön-külön lereszeltem.
A húst kivéve – továbbra is kis lángon – a visszamaradt pecsenyelében megdinszteltem a hagymát, majd a gombát is hozzáöntöttem. Sóztam, borsoztam, majd mialatt elfőtt a leve, felaprítottam a leöblített petrezselymet, melyből 1 evőkanálnyit kevertem a gombás raguhoz. Elkevertem az egyik tojást, amit szintén a serpenyőbe öntöttem, de nem sütöttem addig, míg rántottaszerű lett, hamarabb lekapcsoltam alatta a tüzet. Ekkor hozzáadtam a zsemlemorzsát is.
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra és légkeveréses funkcióra állítottam.
Lisztezett deszkán nagyjából fél centisre nyújtottam a leveles tésztát. A szélét, ahová a húst szántam, megkentem egy kevés gombakrémmel, ráfektettem a húst, és beburkoltam a maradék raguval. Egyszer szorosan rátekertem a tésztát úgy, hogy alulra esett a hajtás. A szükségtelen részt levágtam, a tekercs végét összenyomkodtam.
Olajjal kikent tepsibe emeltem, és a másik elkevert tojással alaposan megkentem. A kimaradt tésztával díszítettem, melyre további tojást kentem.
A sütőbe tolva addig sütöttem, míg megpirult (30-35 perc).
Ezalatt uborkagyalura cserélve a tárcsát lehelet-vékonyra szeleteltem a megmosott, kaporszerű leveleitől és a szárától megtisztított édesköménygumót.
Felaprítottam a leöblített snidlinget, majd a maradék petrezselyemmel az édesköményhez forgattam.
A citrom kifacsart levének felét közvetlenül a salátára öntöttem, másik felét néhány evőkanál majonézzel elkevertem, mely öntettel tálaláskor locsoltuk meg.

Tésztában sült gombakrémes szűzpecsenye
A húst a sütőből kiemelve néhány percig pihentettem, majd szeletelve adtam a tányérokra.
Az egészet az édeskömény zöldjével és koktélparadicsommal díszítettem.

A tészta és gombakedvelő gyerekeimnek különösen ízlett az ánizsos salátával könnyített laktató fogás.

Tudj meg többet a repceolajról, az édesköményről és a gombák tárolásáról, tisztításáról!

(forrás: Kiskegyed Konyhája)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*