Tonhalas mártogatós hasábolt zöldségekkel

Tonhalas mártogatós hasábolt zöldségekkel – gyerekeknek, vendégeknek, nassolni vágyóknak…

Tonhalas mártogatós hasábolt zöldségekkel

Hozzávalók:
25 dkg tonhalkonzerv
25 dkg mascarpone sajt
4-5 szardellafilé
uborkák
répák
szárzeller

Elkészítés:
A tonhalat, mascarpone-t, felaprított szardellafiléket alaposan összekevertem. Kóstolás után ízlés szerint akár sóval, borssal, extra szűz olívaolajjal is ízesíthető. Tálalásig folpackkal lefedve a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Az uborkát és répát akár lehámozni sem szükséges, csak alaposan megmosni. A szárzeller tövét és leveleit levágtam – ez utóbbiból néhányat félretettem –, és a legfinomabb belső leveleit (a szívét) hasábokra szeleteltem. A külső levélnyeleket félretettem az 1-2 napon belül elkészítendő leveshez.
A felszeletelt uborkát és répát is egy kínáló tálon elrendeztem. Később a középső edénybe került a mártogatós, amit a félretett zellerlevéllel díszítettem.

Különösen a kevésbé ismert szárzeller aratott sikert, nem véletlenül…

Tudj meg többet a szárzellerről és szardellafiléről!

(forrás: Tv Paprika)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*