Zöldalma-saláta

Zöldalma-saláta – pl. sültek mellé

Zöldalma-saláta

Hozzávalók:
2 zöldalma
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csokor petrezselyem és/vagy kapor, korianderzöld, snidling
1 kávéskanál ecet

bors

Elkészítés:
A zöldalmákon a héjukat rajtuk hagyva, azonban a magházakat eltávolítva, valamint a lilahagymát is megtisztítás után kb. 1×1 centis kockákra vágtam.
Hozzáadtam a vörös áfonyát, a felaprított petrezselymet és kaprot.
Pici ecettel, sóval, borssal, és porcukorral ízesítettem, az egészet alaposan összeforgattam.
Tálalásig folpackkal lefedve a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.

Egészben sült grillcsirke mellé készítettem, a csőben sült brokkolin és édesburgonya-pürén kívül. Meggyőződésem, hogy a zöldalma-saláta miatt nem is kívánkozott már savanyúság.

(forrás: Ízes Élet)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*